شنبه 1 اردیبهشت 1403
منوی سایت
...............................................
...............................................
...............................................
...............................................
...............................................
...............................................
...............................................
...............................................
...............................................
...............................................
صفحه مخصوص واحدها
پیوند ها
...............................................
تبلیغات
- مرکز آموزش سازمان فعالیت های قرآنی به مناسبت هفته زمين پاك مراسم پاك‌سازي محيط دانشگاه شهركرد برگزار شد
افتتاح طرح دانشجو متدبر قرآن با حضور رئیس مرکز فعالیت های قرآنی دانشجویان
تاریخ انتشار: یکشنبه 17 آذر 1398

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری سومین دوره طرح سراسری دانشجومتدبر قرآن کریم ویژه دانشجویان روز گذشته ۱۵ آذر ماه در پردیس شهید باهنر شهرکرد دانشگاه فرهنگیان چهارمحال‌وبختیاری با حضور جمعی از دانشجویان، رئیس مرکز فعالیت‌های قرآنی جهاد دانشگاهی، رئیس جهاد دانشگاهی چهارمحال‌وبختیاری و رئیس دانشگاه فرهنگیان استان افتتاح شد.

زهرا نقی‌زاده، رئیس مرکز فعالیت‌های قرآنی جهاد دانشگاهی در این آئین با اشاره به فعالیت‌های قرآنی جهاددانشگاهی، بیان کرد: جهاد دانشگاهی بعد از انقلابی که بعد از تعطیلی در دانشگاه‌ها ایجاد شد، به وجود آمد، این مرکز فعالیت‌های قرآنی بسیاری را انجام داده است که برگزاری ۲۵ دوره جشنواره ملی قرآن ویژه دانشجویان از سال ۶۴ تا سال ۸۵ در دانشگاه‌ها به همت از اولین کار های قرآنی جهاد دانشگاهی بوده است.

وی ادامه داد: از سال ۸۵ به بعد در شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان با توجه به تجربه جهاد دانشگاهی در برگزاری مسابقات، مسئولیت برگزاری مسابقات بین‌المللی دانشجویان مسلمان نیز بر عهده این مرکز قرار گرفت و مسئولیت برگزاری این جشنواره‌های ملی را دانشگاه‌ها به صورت ادواری بر عهده می‌گیرند و هر ساله این برنامه قرآنی در یکی از دانشگاه‌های کشور برگزار می‌شود.

نقی‌زاده با بیان اینکه سازمان قرآن دانشگاهیان کشور هشت مرکز قرآنی دارد، ادامه داد: مرکز رشد و هنر فناوری قرآن کریم، آموزش فنی و تخصصی رشته‌های علوم قرآنی، مرکز مشاوره سبک زندگی اسلامی، مرکز مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم، استودیو صوتی تصویری مبین، خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا و مرکز دانشجو معلم قرآن کریم از جمله بخش‌های مختلف سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور است.

رئیس مرکز فعالیت‌های علوم قرآنی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های برنامه‌های قرآنی استفاده از خود دانشجویان و راه‌اندازی کسب و کار برای آن‌ها است، لذا مرکز دانشجو معلم قرآن کریم راه‌اندازی شد و دانشجویان در رشته‌های قرآنی با هر استعدادی وارد این مرکز می‌شوند و سه مرحله دانش افزایی، مهارت افزایی و اشتغال زایی را می‌گذرانند که این طرح مهم‌ترین برنامه مرکز رشد است.

وی ادامه داد: در سال‌های قبل، دانشجویان دوره تدبر در قرآن کریم باید دوره‌هایی از قبیل تربیت دانشجو معلم، روخوانی قرآن، روانخوانی و روخوانی و تجوید را نیز می گذراندند تا به مرحله تدبر در قرآن برسند که این مرحله دارای چند بخش است اما اکنون این شرط برداشته شده و گذراندن دوره تدبر در قرآن کریم بدون دوره‌های قبل، امکان پذیر است.

نقی‌زاده اظهار کرد: دوره تدبر در قرآن کریم چهار ترم دارد که ترم اول تا سوم شامل مرحله دانش‌افزایی و به صورت حضوری است و ترم‌های دوم و سوم به صورت مجازی و آنلاین برگزار می‌شود، بعد از گذراندن این مراحل و موفقیت در امتحان پایانی، ترم چهارم به صورت ملی برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر دوره‌های مختلف استانی و دانشگاهی این رشته با شرکت ۵۰۰ دانشجو در سراسر کشور در حال برگزاری است و پذیرفته‌شدگان مرحله اول تا سوم به مرحله نهایی که در مرداد و شهریور ماه در مشهد مقدس برگزار می‌شود، راه خواهند یافت.

رئیس مرکز فعالیت های علوم قرآنی جهاد دانشگاهی افزود: چهارمین دوره ترم مهارت افزایی است که بعد از آن دانشجویان از اول مهرماه در دانشگاه و خوابگاه‌ها به تدریس تدبر در قرآن می‌پردازند.

نقی‌زاده در پایان هدف از برگزاری این دوره را تبدیل دانشجویان به معلمان تدبر در خوابگاه و دانشگاه‌ها دانست و بیان کرد: این هدف بسیار بزرگ است زیرا نهضت قرآن‌آموزی دانشجو به دانشجو در کل کشور راه اندازی شده است و با حضور شما دانشجویان ادامه پیدا می‌کند.

در ادامه، تیمور نظری فرد، رئیس دانشگاه فرهنگیان استان در ابتدای این جلسه با بیان اینکه سال گذشته تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه فرهنگیان چهارمحال‌وبختیاری و جهاد دانشگاهی استان بسته شد و تا کنون فعالیت‌های خوبی با همکاری این دو مرکز انجام شده است، بیان کرد: با توجه به ظرفیت کمی و کیفی بسیار مطلوب آموزش‌و‌پرورش، می‌طلبد دستگاه‌هایی که مإموریت‌های فرهنگی دارند ظرفیتیشان را در این مسیر سرمایه‌گذاری کنند و از زیرساخت و بستری که در مجموعه دانشگاه برپا است در راستای رسیدن به آرمان‌ها و اهداف مورد نظر استفاده کنند.
وی ادامه داد: اصلی‌ترین رکنی که در دانشگاه فرهنگیان دنبال می‌شود توجه بر اصل  مقدم بودن تزکیه بر تعلیم است، اگر نتوانیم معلم تربیت یافته با فرهنگ ایرانی-اسلامی را تربیت کنیم طبیعتاً اگر قوی‌ترین مطالب آموزشی را هم انتقال دهیم در مقام تربیتی نتوانسته‌ایم آن منشأ اثری که موردنظر بود را ایفا کنیم، بر این اساس مجموعه دانشگاه در برنامه‌های خود با محوریت برنامه‌های قرآنی طرح‌های خوبی را با تغییر و تحولاتی که در مجموعه فرهنگی سازمان مرکزی انجام شد دنبال می‌کند که طرح دوشنبه‌های قرآنی، طرح ۵۵۵ و محوریت برنامه‌های قرآنی در جشنواره‌های دانشجویی از جمله این فعالیت‌ها است.
نظری فرد با اشاره به اینکه محدودیت‌ها و ضعف منابع در حوزه‌های دیگر تأثیر خود را بر برنامه‌ها گذاشته است، گفت: می‌طلبد در استان‌های کم‌برخوردار مانند استان ما دستگاه‌های متولی اهتمام بیشتری به تأمین مدرس، مربی و استاد را در این مراکز ایجاد کنند. این مراکز باید معلم تربیت‌یافته آماده مشتاق را تربیت کنند زیرا فضا برای فعالیت‌های از این دست در مجموعه استان‌های درجه دوم از نظر کم‌بود منابع، وجود دارد.
وی ادامه داد: اجرا و برپایی اینگونه برنامه‌ها برای استمرار برنامه‌های پیشین و مقدمه‌ای برای برنامه‌هایی که در آینده قصد اجرای آن‌ها را داریم، مفید و اثرگذار است.
رئیس دانشگاه پردیس باهنر شهرکرد با اعلام آمادگی برای اجرای برنامه‌های جدید خصوصاً با محوریت قرآن، بیان کرد: امیدوارم تأثیر این فعالیت‌ها را در تربیت نسل و معلمان آینده به صورت عملیاتی در فضای دانشگاه ببینیم و شرایطی را برای ایفای رسالت و مأموریتمان فراهم کند.
وی در پایان با اشاره به اینکه ۶۰ سال از تأسیس دانشگاه فرهنگیان می‌گذرد، افزود: در حال حاضر یک‌هزار و 100 دانشجو معلم در مجموعه دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند که این رقم و عدد بی‌سابقه‌ای بوده و بالاترین ظرفیت پذیرش دانشجو معلم را داشته‌ایم که امیدواریم خداوند به این مجموعه در تربیت معلم تراز انقلاب اسلامی، توفیق عنایت کند.

سیروس رضایی، رئیس جهاد دانشگاهی استان چهارمحال‌وبختیاری هم در این آئین اظهار کرد: برنامه‌های فرهنگی زیادی متناسب با سلیقه دانشجویان برنامه ریزی شده که بخشی از این برنامه‌ها از جمله همین دوره دانشجو متدبر قرآن، یک طرح ملی است و برنامه‌های متنوع دیگر  مانند مناظره‌های دانشجویی، دفاع سه دقیقه‌ای ، اردوهای ایران مرز پرگهر و ... بر اساس نیاز دانشجویان برنامه ریزی شده و اجرا می‌شود.
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی به طور میانگین در هر سال بیش از صد عنوان برنامه فرهنگی با اولویت برنامه های قرآنی اجرا می‌کند.
رضایی بیان کرد: در طول یک سال تحصیلی بیش از یک‌هزار نفر دانشجو و دانشگاهیان از برنامه‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی استفاده می‌کنند و بهره‌‌مند می‌شوند و این افتخاری برای جهاد دانشگاهی استان است که می‌توانیم به دانشجویان خصوصاً دانشجویان دانشگاه فرهنگیان که معلمان آینده این مرز و بوم هستند، خدمت کنیم.
یادآور می‌شود؛ این طرح به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی چهارمحال‌وبختیاری و همکاری و مشارکت دانشگاه فرهنگیان چهارمحال‌وبختیاری برگزار می‌شود.

 

ارسال نظر:
نام:

پست الکترونیکی:

آدرس وبسایت یا وبلاگ:

نظرشما:

لطفا عبارت را در کادر مربوطه وارد نمایید

قوانین سایت:
  • نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید
  • اگرچه تلاش می شود نظرات ظرف 2ساعت تعیین تکلیف شوند اما نظراتی که پس از ساعت 17 نوشته شود حداکثر تا 10 صبح روز بعد منتشر می شوند
  • پس از تکمیل فرم بر روی دکمه ثبت کلیک نمایید.
نظرات شما: