تاریخ انتشار: سه شنبه 25 فروردین 1394
بازدید:
3451
به گزارش معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی زنجان، احمد پیری در نشست با جمعی از دانشجویان دانشگاههای استان که در قالب طرح ملی دیدار با فرزانگان که به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی زنجان برگزار شد، افزود: واقعیت تلخ در خصوص دفاعمقدس این است که افرادی که تکلیف شرعی و میهنی خود را انجام ندادهاند به دنبال فراموشی و قداستزدایی این دوران و آرمانهای آن هستند و جامعه کنونی هنوز به این باور نرسیده است که افرادی که پا در میدان دفاعمقدس گذاشتند به باور اعتقادی و قلبی رسیده بودند.
وی با بیان اینکه افرادی که در جنگ تحمیلی ایران حضور پیدا کردند دارای فرهنگ و باورهای والا بودند، اظهار کرد: پس از گذشت 25 سال از جنگ هنوز در حال توضیح ماجرا و بازخواست هستیم که چرا جنگ کردید و چرا صلح نکردید و سئوالهایی از این دست، اما باید توجه داشت که اگر دفاعمقدس نبود همانند بسیاری از کشورهای کنونی، ایران از هم پاشیده میشد.
رزمنده هشت سال دفاعمقدس، تأکید کرد: نسل گذشته با تکیه بر فرهنگ انقلاب اسلامی، سربلندانه به دفاع از میهن خویش پرداخت، اما هماکنون برای انتقال این فرهنگ با مشکل مواجه شدهایم و دستگاههای مسوول در خصوص انتقال فرهنگ و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا و ارشهای هشت سال دفاعمقدس گامی برنمیدارند.
این جهادگر باسابقه با اشاره به اهداف تشکیل جهادسازندگی، گفت: جهادسازندگی نیز خود یک فرهنگ بود و محرومترین قشر را تحت پوشش قرار میداد و از همان ابتدای دستور تشکیل خود آغاز به کار کرد و در دوران دفاعمقدس نیز ایثارگریهای بینظیری داشت و آخرینبار در 20 آبانماه 68 یعنی یک سال پس از پذیرش قطعنامه از میدانهای جنگ بازگشت.
وی با بیان اینکه ادغام وزارتخانه جهادکشاورزی و جهادسازندگی، باعث شد تا مفهوم و ارزشهای جهادسازندگی مورد غفلت واقع شود، تصریح کرد: جهادکشاورزی زمانی که به شکوفایی رسید جلوی آن گرفته و ذبح شد. این نهاد در سالهای اولیه پیروزی انقلاب اسلامی بالاترین رقم جذب اعتبار را داشت و از لحاظ پیشرفت فیزیکی نیز رتبه اول را به خود اختصاص داده بود، حال آنکه امروز میبینیم جهادکشاورزی در آخرین ردیف به لحاظ اعتبارات قرار دارد، زیرا که به هنگام ثمرهدهی و شکوفایی از ادامه فعالیت جهادسازندگی جلوگیری به عمل آمد.
وی ادامه داد: در دوران دفاعمقدس، جهادسازندگی به عنوان ضلع سوم جنگ در کنار اضلاع دیگر که سپاه و ارتش بود قرار گرفت، اما نیروهای نظامی همواره پس از آموزش و سازماندهی در میدان نبرد حضور پیدا میکنند و حال آنکه نیروهای جهادی چنین نبودند و نیز هیچ اجباری برای آنان در حضور در جنگ وجود نداشت و نیروهای جهادی کاملاً داوطلبانه و با ایمان و اعتقاد قلبی و برای حفاظت از اصل نظام گام برداشتند.
پیری تأکید کرد: جهادسازندگی طبق یک ابلاغ رسمی عنوان ضلع سوم جنگ را گرفت و با پنج قرارگاه متمرکز و 20 گردان مهندسی در نقاط مختلف و حساس به ایفای نقش کلیدی خود پرداخت و پس از انجام مطالعات به آمادهسازی بستر مناسب برای رهایی نیروها از جنگ اقدام کرد و فضای حاکم بر این اقدامات و نیروها بود که موجب شد امام راحل لقب سنگرسازان بیسنگر را به آنان بدهد.
وی با اشاره به اینکه ایمان و اعتقاد قلبی است که میتواند کشور را در همه حوزهها از جمله اقتصاد نجات داده و آن را بیمه کند، خاطرنشان کرد: مردم ما باید بدانند که دوران هشت ساله دفاعمقدس تنها جنگ و خونریزی نبود، بلکه رزمندگان با جان و دل و شادمانه پای در میدان نبرد میگذاشتند، به گونهای که شب پیش از عملیات را برای خود جشن میگرفتند.
این رزمنده هشت سال دفاعمقدس با اشاره به اینکه فرمان جهاد از سوی امامخمینی(ره) داده شد و جهادسازندگی با شعار محرومیتزدایی از مناطق محروم آغاز به کار کرد و مردم جذب آن شدند، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف انقلاب اسلامی جایگزینی نهادهای انقلابی به جای ساختارهای سنتی ناکارآمد بود و جهادسازندگی نیز در بسیاری از بخشها متولی حوزههای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بود و حضور و شهادت جوانان روستایی بسیار نشان از فعالیت مثمرثمر این نیروها است.
پیری یادآور شد: جهادسازندگی علیرغم گمنام بودن دارای آرشیوی بیش از دههزار مستند است که این اسناد با چنگ و دندان حفظ شده است و امیدواریم روزی مردم و مسوولان به این باور برسند که باید از این مستندات استفاده کرد.
این جهادگر بسیجی با بیان اینکه در آن زمان اکثریت مردم برای احقاق حقوق اجتماعی خود تلاش میکردند و امروز اکثریت ما به دنبال احقاق حقوق فردیمان هستیم، تصریح کرد: اگر فرهنگ جهادی وارد همه حوزهها شود و کلید واژهها به هم نزدیک شده و در این زمینه فرهنگ جهادی وارد زندگی فردفرد جامعه شود، مطمئن باشید ایمان و اعتقاد در جوانان بیش از پیش نهادینه شده و اعتماد نسبت به نسل جنگ ایجاد خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی به مدد انفاس قدسی امام راحل، تحول بزرگی را در نسل جوان آن روزها به وجود آورده بود و این تحول انقلابی موجب شد که سدهای بزرگی از پیش روی توسعه و آبادانی کشور برداشته شود، اظهار کرد: کارهای بزرگی که در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور به وقوع پیوست، از خصوصیات قدسی امام سرچشمه گرفت و این امر موجب اطاعت با ایمان و اعتقاد قلبی و نه از سر هیجان از دستورات امام راحل میشد.
پیری با تأکید بر اینکه پیش از انقلاب بسیاری از روستاها در محرومیت قطعی به سر میبردند و پس از انقلاب، جهادسازندگی در دورترین نقاط به سازندگی پرداخت، گفت: اولین پروژه عمرانی کشور با نُرم تخصصی روز، در سال 58 اجرا شد و پس از آن جهادسازندگی توانست محرومیتزدایی را در ایران پیادهسازی کند.
این جهادگر جهادسازندگی خاطرنشان کرد: نیروهای جهادی اقدامات زیربنایی بسیاری انجام دادند و توانستند در حوزههای مختلف از جمله برق، آب، بهداشت و راهسازی محرومیتزدایی کنند و به قدری اعتماد مردمی به این نیروها جلب شده بود که گاهی حتی محرم اسرار مردم نیز میشدند و این نوع رفتار نیروها ناشی از رفتار و سخنان امام راحل و نوع تربیت ایشان بود که توانست نسل و عقاید شاهنشاهی را به چنین عقایدی تبدیل کند.
پیری با اشاره به اینکه به محض به خطر افتادن اصل نظام، نیروهای جهادی داوطلبانه در جنگ حضور پیدا کردند، افزود: نقش محوری جهادسازندگی به لحاظ عملکردی در ابتدا جذب و ارسال کمکهای مردمی بود و این رویه تا انتها ادامه پیدا کرد که استان زنجان به نسبت جمعیتی همواره رتبه اول را در این حوزه داشت.
این جهادگر بسیجی عنوان کرد: نیروهای جهادی در تمام لحظههای جنگ حضور داشتند، پیش از عملیات به شناسایی و بسترسازی برای نیروهای عملکننده، حین عملیات پیشتاز رزمندگان و در مقابل رگبار گلوله و خمپاره به سنگرسازی و بعد از عملیات نقش کلیدی آنها آغاز شده و به پاکسازی و راهسازی میپرداختند و در تمامی لحظات شادابی مطلق حاکم بود.
وی با بیان اینکه جهاد نقشی کلیدی در جنگ داشت و بهطور کلی با یک سازماندهی توأم با آموزش پیش میرفت و به گفته شهید صیادشیرازی، بدون حضور جهادسازندگی در بسیاری از عملیاتها موفق نمیشدیم، ادامه داد: در بسیاری از مواقع نیروهای جهادی به صورت کاملاً ابداعی به مطالعه، طراحی و اجرای پروژههای تولید محصولات و ادوات مورد نیاز میپرداختند که امروزه این آموزشها در سطوح دانشگاهی صورت میگیرد.
پیری با بیان اینکه تاکنون هیچ فیلمی حق مطلب را در خصوص رزمندگان دفاعمقدس ادا نکرده است، عنوان کرد: نباید ارزشها را پایین آورد و یا با تعاریف نادرست از رزمندگان همچون رویینتن بودن و یا ضعیف بودن دشمن، ارزش رزمندگان را در سطح پایین در نظر گرفت. رزمندگان همگی افرادی معمولی بودند که با اعتقاد و ایمان قوی در مقابل دشمن پرقدرت خویش ایستادند.
این جهادگر بسیجی در پایان گفت: سردار شهید کمالالدین جاننثار از جمله سرداران اصلی نظام و جهادسازندگی بود. وی دارای یک سازماندهی منحصر به فرد با روحیه معنوی و سواد بالا بود و توانست به تنهایی این تشکیلات را سازماندهی کند و در نهایت ساختاری ایجاد شد که استعداد صفر به استعداد گردان مهندسی برسد.
پیری با اشاره به اینکه جهادسازندگی همچنان گمنامی خود را به همراه دارد، عنوان کرد: باید این دیدگاه و فرهنگ در جامعه ایجاد شود که مردم در آن دوران داوطلبانه و بیهیچ ادعایی رفتند و گویای این امر، مستندات موجود از سنگرسازان بیسنگر جهادسازندگی در خصوص سنگرسازی، عملیاتها و آزاد کردن مناطق توسط نیروهای سنگرساز بیسنگر است.