به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارت جهاددانشگاهی کتاب «مالزی» نوشته دکتر سید حمزه صفوی توسط سازمان انتشارت جهاددانشگاهی منتشر شد.
نگرش و تحقیق پیرامون مالزی از این منظر حائز اهمیت است که این کشور از معدود کشورهایی در جنوب شرق آسیا است که با اکثریت مسلمان، به شدت از تنوع قومی برخوردار است )با اقلیت های چینی و هندی و اکثریت مالایی( تا قبل از 1980 بیش از 50 درصد مردمان این کشور زیر خط فقر قرار داشتند در حالی که بنابر آمار رسمی مالزی، هم اکنون کمتر از 4 درصد مردم زیر خط فقر هستند. از 1981 تا 2003 در دوران نخست وزیری ماهاتیر محمد دوران شکوفایی اقتصادی مالزی آغاز گردید و رشد اقتصادی در این کشور به طور متوسط حدود 10 درصد بوده، در حالی که تورم به طور متوسط تک رقمی بوده است و این رشد متاثر از سیاست های اقتصادی در دوران نخست وزیری ماهاتیر محمد می باشد
اثر حاضر قصد دارد گزارشی کامل از وضعیت گذشته و حال مالزی به دست دهد و مبنایی محکم و بومی برای تحقیقات بعدی فراهم آورد. کتاب حاضر از شش فصل تشکیل شده است. در فصل نخست، تصویری از جغرافیای طبیعی و انسانی مالزی به دست میدهیم و سپس براساس وضعیت توپوگرافی و طبیعی این کشور، صورت بندیهای مختلف از ناهمواری ها، هیدرولوژی و پوشش گیاهی و زندگی جانوری، جغرافیای انسانی کشور مالزی و سابقه تاریخی تشکیل جمعیت و جوامع در مالزی را تبیین می کنیم. در فصل دوم، به ساختار اقتصادی و برنامه های تحول اقتصادی مالزی اشاره می شود. در این فصل، هم چنین شاخصهای اقتصادی مالزی به تفصیل بیان شده است. در فصل سوم، با توضیح تاریخ مالزی در دورههای مختلف تاریخ، شیوههای ظهور و ساخت یابی صورت بندی های مختلف در هر دوران را نشان می دهیم. سپس قانون اساسی مالزی را بررسی نموده و در ذیل آن به ساخت یابی سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه اشاره می شود. در ذیل همین بحث، صورت بندی های مختلف احزاب مختلف این کشور را توضیح می دهیم. در ادامه با بررسی وضعیت شیعیان در مالزی سیاستهای دولت مالزی در قبال شیعیان را بررسی نمودهایم و هم چنین سیاست خارجی مالزی و عضویت آن در سازمان های منطقه ای و بین المللی را مورد تحلیل و ارزیابی قرار می دهیم. در فصل چهارم این کتاب که به وضعیت اجتماعی، آموزشی و فرهنگی کشور مالزی اختصاص دارد، نقش دین و فرهنگ در شکل گیری هویت مردم این کشور و نقش و تأثیر فرهنگ عربی بر فرهنگ مالزی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. سپس نویسندگان در همین فصل با اشاره به الگوی زندگی و آداب و رسوم در مالزی به وضعیت زنان در مالزی و عناصری چون هنر و ادبیات آموزش،بهداشت و رسانه های گروهی نیز توجه ویژه ای مبذول داشته اند. در فصل پنجم با عنوان صنعت گردشگری در مالزی به طور مجزا به بررسی وضعیت این صنعت پرداخته خواهد شد؛ به این دلیل که مالزی یکی از مهمترین کشورها در جنوب شرق آسیا محسوب میشود که رشد چشم گیری در حوزه گردشگری داشته است و این صنعت یکی از منابع مهم درآمدی مالزی محسوب می گردد. در این بخش تلاش می شود تا وضعیت کشور مالزی در جذب گردشگران خارجی، تعداد گردشگران خارجی که به این کشور وارد می شوند، استراتژ یهای توسعه گردشگری، جاذبههای گردشگری، چالشهای موجود بر سر راه گردشگری در کشور مالزی و غیره مورد بررسی قرار گیرد. در نهایت در فصل ارزیابی با بهرهگیری از روش SWOT نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدات پیش روی مالزی در ارتباط با هر کدام از موضوعات سیاسی، نظامی و امنیتی به طور جداگانه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
چاپ نخست کتاب «مالزی» با شمارگان یکهزار نسخه در 246 صفحه، به بهای 180000 ریال به سفارش موسسه آینده پژوهی جهان اسلام از سوی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی به بازار عرضه شده است.